Široké nudle s houbami
Ingredience
Česnek |
50 g |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
50 g |
Nudle široké |
400 g |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Smetana 12% (konzumní) |
125 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
2 l |
Vývar zeleninový |
250 ml |
Žampiony čerstvé |
150 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nudle uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.Oloupaný česnek a cibuli najemno nakrájíme.
- Na velké pánvi v rozpuštěném másle osmahneme cibuli a necháme ji zesklovatět.Přidáme česnek a žampiony,promícháme a smažíme na středně silném ohni asi 5 minut.Okořeníme mletou paprikou.Podlijeme zeleninovým vývarem a na silném ohni necháme omáčku svařit na poloviční množství.Přidáme kysanou smetanu,která nám omáčku zjemní. Osolíme,opepříme a dochutíme citronovou šťávou.Petrželku (1 svazek)opláchneme,osušíme a nadrobno nasekáme.
- Nudle dáme na nahřáté talíře,přelijeme omáčkou a posypeme petrželkou.