Široké nudle s houbami

Ingredience


Česnek 50 g
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 50 g
Nudle široké 400 g
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní) 125 ml
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 2 l
Vývar zeleninový 250 ml
Žampiony čerstvé 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nudle uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.Oloupaný česnek a cibuli najemno nakrájíme.
  2. Na velké pánvi v rozpuštěném másle osmahneme cibuli a necháme ji zesklovatět.Přidáme česnek a žampiony,promícháme a smažíme na středně silném ohni asi 5 minut.Okořeníme mletou paprikou.Podlijeme zeleninovým vývarem a na silném ohni necháme omáčku svařit na poloviční množství.Přidáme kysanou smetanu,která nám omáčku zjemní. Osolíme,opepříme a dochutíme citronovou šťávou.Petrželku (1 svazek)opláchneme,osušíme a nadrobno nasekáme.
  3. Nudle dáme na nahřáté talíře,přelijeme omáčkou a posypeme petrželkou.