Kapr na paprice
Ingredience
Cibule |
40 g |
Citrony |
1 ks |
Kapr obecný |
500 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
0.125 l |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme papriku, necháme zpěnit a vložíme očištěné, osolené porce kapra obalené v mouce.
- V troubě porce opečeme na povrchu, mírně podlijeme a na sporáku zvolna dusíme 15-20 minut. Přilijeme smetanu a prohřejeme.
- Nakonec do pokrmu přidáme máslo a trochu citronové šťávy.
- Podáváme s bramborami nebo s pečivem.