Kapr na paprice

Ingredience


Cibule 40 g
Citrony 1 ks
Kapr obecný 500 g
Máslo čerstvé 40 g
Mouka pšeničná hladká T 650 10 g
Paprika mletá sladká 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 0.125 l
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme papriku, necháme zpěnit a vložíme očištěné, osolené porce kapra obalené v mouce.
  2. V troubě porce opečeme na povrchu, mírně podlijeme a na sporáku zvolna dusíme 15-20 minut. Přilijeme smetanu a prohřejeme.
  3. Nakonec do pokrmu přidáme máslo a trochu citronové šťávy.
  4. Podáváme s bramborami nebo s pečivem.