Vepřová kýta na smetaně

Ingredience


Cibule 50 g
Citrony 1 ks
Hořčice 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Paprika mletá sladká 1 špetka
Pepř černý celý 5 ks
Smetana 12% (konzumní) 0.25 l
Tuk 60 g
Vepřová kýta 400 g
Zelenina kořenová 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso omyjeme, osolíme a opečeme. Vložíme je na kořenovou zeleninu a osmaženou cibuli nakrájenou na plátky. Přidáme koření, podlijeme a udusíme do poloměkka.
  2. Potom přidáme na plátky nakrájený citron, hořčici a dáme do trouby upéci doměkka.
  3. Maso vyjmeme, šťávu zahustíme smetanou rozkvedlanou s moukou, povaříme a prolisujeme.
  4. Podáváme s knedlíkem.