Vepřová kýta na smetaně
Ingredience
Cibule |
50 g |
Citrony |
1 ks |
Hořčice |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Pepř černý celý |
5 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
0.25 l |
Tuk |
60 g |
Vepřová kýta |
400 g |
Zelenina kořenová |
100 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso omyjeme, osolíme a opečeme. Vložíme je na kořenovou zeleninu a osmaženou cibuli nakrájenou na plátky. Přidáme koření, podlijeme a udusíme do poloměkka.
- Potom přidáme na plátky nakrájený citron, hořčici a dáme do trouby upéci doměkka.
- Maso vyjmeme, šťávu zahustíme smetanou rozkvedlanou s moukou, povaříme a prolisujeme.
- Podáváme s knedlíkem.