Zapékané zelí s vepřovým masem a smetanou

Ingredience


Cibule 100 g
Hovězí vývar základní 0.25 l
Kmín celý 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Sádlo škvařené 40 g
Slanina vepřová 20 g
Smetana 12% (konzumní) 0.25 l
Sůl 1 kávová lžička
Vepřové maso mleté 400 g
Zelí hlávkové bílé 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mleté maso se solí a kořením udusíme na zpěněné cibuli.
  2. Omyté listy zelí uvaříme v osolené vodě s kmínem. Žebra listů odstraníme.
  3. V pekáčku vyškvaříme slaninu nakrájenou na kostičky. Dno vyložíme zelnými listy, pokryjeme masem a polijeme smetanou. Vrstvy opakujeme, navrch musí být zelí. Stlačíme je, pomastíme a zalijeme zbylou smetanou.
  4. Dáme do trouby rychle zapéci.
  5. Podáváme s bramborami nebo s chlebem.