Zapékané zelí s vepřovým masem a smetanou
Ingredience
Cibule |
100 g |
Hovězí vývar základní |
0.25 l |
Kmín celý |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sádlo škvařené |
40 g |
Slanina vepřová |
20 g |
Smetana 12% (konzumní) |
0.25 l |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřové maso mleté |
400 g |
Zelí hlávkové bílé |
500 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mleté maso se solí a kořením udusíme na zpěněné cibuli.
- Omyté listy zelí uvaříme v osolené vodě s kmínem. Žebra listů odstraníme.
- V pekáčku vyškvaříme slaninu nakrájenou na kostičky. Dno vyložíme zelnými listy, pokryjeme masem a polijeme smetanou. Vrstvy opakujeme, navrch musí být zelí. Stlačíme je, pomastíme a zalijeme zbylou smetanou.
- Dáme do trouby rychle zapéci.
- Podáváme s bramborami nebo s chlebem.