Ragú polévka

Ingredience


Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný 40 g
Květák 133.3 g
Máslo čerstvé 20 g
Mléko polotučné 200 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 100 g
Muškátový květ 0.2 g
Pepř černý mletý 0.2 g
Petržel - nať 6.6 g
Polévkové koření 13.3 g
Strouhanka 33.3 g
Sůl 20 g
Telecí maso přední 166.6 g
Tuk 66.6 g
Vejce slepičí 26.6 g
Voda pitná 1.5 l
Zelenina kořenová 80 g
Žemle tuková 33.3 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Telecí maso opláchneme, zalijeme 2/5 vody, osolíme a téměř doměkka uvaříme spolu s očištěnou a opláchnutou kořenovou zeleninou.
  2. Květák opláchneme a rozebereme na menší růžičky. Zalijeme jej malým množstvím vody, osolíme a částečně uvaříme.
  3. Ze 2/3 dávky tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, přidáme mletý květ a pepř a za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme vývarem z masa, odvarem z květáku a potřebnou dávkou vody.
  4. Uvedeme do varu a vaříme zvolna nejméně 20 minut.
  5. Ke konci varu přilijeme mléko, krátce povaříme a procedíme hustým cedníkem.
  6. Potom do polévky vložíme na drobné kostičky nakrájené telecí maso, hrášek, květák a znovu krátce povaříme.
  7. Do hotové polévky přidáme polévkové koření, sůl a důkladně povaříme.
  8. Omytou a jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku spolu s malými knedlíčky vkládáme do polévky při podávání.