Ragú polévka
Ingredience
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
40 g |
Květák |
133.3 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mléko polotučné |
200 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g |
Muškátový květ |
0.2 g |
Pepř černý mletý |
0.2 g |
Petržel - nať |
6.6 g |
Polévkové koření |
13.3 g |
Strouhanka |
33.3 g |
Sůl |
20 g |
Telecí maso přední |
166.6 g |
Tuk |
66.6 g |
Vejce slepičí |
26.6 g |
Voda pitná |
1.5 l |
Zelenina kořenová |
80 g |
Žemle tuková |
33.3 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Telecí maso opláchneme, zalijeme 2/5 vody, osolíme a téměř doměkka uvaříme spolu s očištěnou a opláchnutou kořenovou zeleninou.
- Květák opláchneme a rozebereme na menší růžičky. Zalijeme jej malým množstvím vody, osolíme a částečně uvaříme.
- Ze 2/3 dávky tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, přidáme mletý květ a pepř a za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme vývarem z masa, odvarem z květáku a potřebnou dávkou vody.
- Uvedeme do varu a vaříme zvolna nejméně 20 minut.
- Ke konci varu přilijeme mléko, krátce povaříme a procedíme hustým cedníkem.
- Potom do polévky vložíme na drobné kostičky nakrájené telecí maso, hrášek, květák a znovu krátce povaříme.
- Do hotové polévky přidáme polévkové koření, sůl a důkladně povaříme.
- Omytou a jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku spolu s malými knedlíčky vkládáme do polévky při podávání.