Domažlické ragú na smetaně

Ingredience


Cibule 60 g
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Okurky nakládané 2 ks
Paprika mletá sladká 1 špetka
Sádlo škvařené 60 g
Smetana 12% (konzumní) 0.125 l
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Vepřová plec 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso omyjeme a nakrájíme na malé kostky. Opečeme je na zpěněné cibuli s paprikou, osolíme a udusíme.
  2. Zahustíme opraženou moukou, povaříme, přilijeme smetanu a prohřejeme.
  3. Okurky a vejce uvařené natvrdo nakrájíme na kostičky a smícháme s hráškem. Na každou porci masa dáme kopeček nakrájené směsi.
  4. Podáváme s rýží nebo s máslovými noky.