Domažlické ragú na smetaně
Ingredience
Cibule |
60 g |
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Okurky nakládané |
2 ks |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Sádlo škvařené |
60 g |
Smetana 12% (konzumní) |
0.125 l |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřová plec |
400 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso omyjeme a nakrájíme na malé kostky. Opečeme je na zpěněné cibuli s paprikou, osolíme a udusíme.
- Zahustíme opraženou moukou, povaříme, přilijeme smetanu a prohřejeme.
- Okurky a vejce uvařené natvrdo nakrájíme na kostičky a smícháme s hráškem. Na každou porci masa dáme kopeček nakrájené směsi.
- Podáváme s rýží nebo s máslovými noky.