Kyjevské roštěnky se smetanou
Ingredience
Cibule |
100 g |
Hovězí roštěnka níz. peč. |
500 g |
Hovězí vývar základní |
0.5 l |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g |
Okurky nakládané |
2 ks |
Olej stolní |
30 g |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Salám jemný |
100 g |
Slanina vepřová |
40 g |
Smetana 12% (konzumní) |
0.25 l |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hovězí roštěnou omyjeme a nakrájíme na plátky. Maso naklepeme, osolíme a položíme na něj nudličky salámu, okurek a půlky osoleného, natvrdo uvařeného vejce.
- Zabalíme do závitku, spojíme jehlou a opečeme. Potom dusíme doměkka na osmažené cibuli a během dušení podléváme vývarem.
- Závitky vyjmeme, vytáhneme jehlu, šťávu zahustíme moukou, přilijeme smetanu, povaříme a procedíme.
- Na talíři polijeme závitek omáčkou a rozpálenou slaninou s paprikou. Podáváme s týží nebo s těstovinami.