Kyjevské roštěnky se smetanou

Ingredience


Cibule 100 g
Hovězí roštěnka níz. peč. 500 g
Hovězí vývar základní 0.5 l
Mouka pšeničná hladká T 650 10 g
Okurky nakládané 2 ks
Olej stolní 30 g
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Salám jemný 100 g
Slanina vepřová 40 g
Smetana 12% (konzumní) 0.25 l
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí roštěnou omyjeme a nakrájíme na plátky. Maso naklepeme, osolíme a položíme na něj nudličky salámu, okurek a půlky osoleného, natvrdo uvařeného vejce.
  2. Zabalíme do závitku, spojíme jehlou a opečeme. Potom dusíme doměkka na osmažené cibuli a během dušení podléváme vývarem.
  3. Závitky vyjmeme, vytáhneme jehlu, šťávu zahustíme moukou, přilijeme smetanu, povaříme a procedíme.
  4. Na talíři polijeme závitek omáčkou a rozpálenou slaninou s paprikou. Podáváme s týží nebo s těstovinami.