Drůbeží polévka - krém
Ingredience
Kuře |
0.5 ks |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g |
Pepř černý celý |
4 ks |
Petržel - nať |
10 g |
Smetana 16% (pochoutková) |
0.25 l |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Zelenina kořenová |
100 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuře očistíme, omyjeme a rozkrájíme na 4 kusy. Vložíme do osolené vody a vaříme asi 30 minut. Přidáme zeleninu nakrájenou na plátky a vše dovaříme.
- Kuře vyjmeme, odstraníme kosti a maso rozsekáme. Spolu se zeleninou je rozmixujeme nebo umeleme. Zahustíme jíškou povařenou ve vývaru a přilijeme smetanu rozkvedlanou se žloutkem.
- Do polévky můžeme přidat nočky nebo sýrové pavézky.