Drůbeží polévka - krém

Ingredience


Kuře 0.5 ks
Máslo čerstvé 40 g
Mouka pšeničná hladká T 650 60 g
Pepř černý celý 4 ks
Petržel - nať 10 g
Smetana 16% (pochoutková) 0.25 l
Sůl 1 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Zelenina kořenová 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuře očistíme, omyjeme a rozkrájíme na 4 kusy. Vložíme do osolené vody a vaříme asi 30 minut. Přidáme zeleninu nakrájenou na plátky a vše dovaříme.
  2. Kuře vyjmeme, odstraníme kosti a maso rozsekáme. Spolu se zeleninou je rozmixujeme nebo umeleme. Zahustíme jíškou povařenou ve vývaru a přilijeme smetanu rozkvedlanou se žloutkem.
  3. Do polévky můžeme přidat nočky nebo sýrové pavézky.