Fazolová polévka s jogurtem

Ingredience


Fazole bílé 150 g
Hovězí vývar základní 0.25 l
Jogurt bílý 1 ks
Kabanos 100 g
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Petržel - nať 10 g
Protlak rajčatový 6 polévková lžíce
Slanina vepřová 40 g
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Fazole namočíme do vody a v téže vodě je uvaříme.
  2. Zahustíme je jíškou, povaříme a rozmixujeme nebo prolisujeme.
  3. Potom fazole rozředíme vývarem, osolíme a vmícháme rajčatový protlak a jogurt.
  4. Na talíř vložíme plátek opečeného kabanosu, zalijeme polévkou a doplníme osmaženým tmavým chlebem a petrželkou.