Fazolová polévka s jogurtem
Ingredience
Fazole bílé |
150 g |
Hovězí vývar základní |
0.25 l |
Jogurt bílý |
1 ks |
Kabanos |
100 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Petržel - nať |
10 g |
Protlak rajčatový |
6 polévková lžíce |
Slanina vepřová |
40 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Fazole namočíme do vody a v téže vodě je uvaříme.
- Zahustíme je jíškou, povaříme a rozmixujeme nebo prolisujeme.
- Potom fazole rozředíme vývarem, osolíme a vmícháme rajčatový protlak a jogurt.
- Na talíř vložíme plátek opečeného kabanosu, zalijeme polévkou a doplníme osmaženým tmavým chlebem a petrželkou.