Polévka z kyselého mléka se zelím - pikantní

Ingredience


Cibule 60 g
Cukr krupice 1 kávová lžička
Klobása Dunajská 2 ks
Kmín celý 1 špetka
Mléko kefírové 0.75 l
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Ocet kvasný lihový 1 polévková lžíce
Paprika mletá pálivá 1 špetka
Slanina vepřová 40 g
Smetana 12% (konzumní) 0.25 l
Zelí kysané 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na vyškvařené slanině osmažíme cibuli. Okořeníme a přidáme překrájené zelí. Uvaříme do poloměkka.
  2. Zahustíme smetanou rozkvedlanou s moukou, octem a cukrem. Vaříme asi 15-20 minut, až zelí změkne.
  3. Nakonec do polévky přidáme opečené plátky klobásy.