Polévka z kyselého mléka se zelím - pikantní
Ingredience
Cibule |
60 g |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Klobása Dunajská |
2 ks |
Kmín celý |
1 špetka |
Mléko kefírové |
0.75 l |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce |
Paprika mletá pálivá |
1 špetka |
Slanina vepřová |
40 g |
Smetana 12% (konzumní) |
0.25 l |
Zelí kysané |
300 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na vyškvařené slanině osmažíme cibuli. Okořeníme a přidáme překrájené zelí. Uvaříme do poloměkka.
- Zahustíme smetanou rozkvedlanou s moukou, octem a cukrem. Vaříme asi 15-20 minut, až zelí změkne.
- Nakonec do polévky přidáme opečené plátky klobásy.