Karbanátky dušené s hráškem

Ingredience


Cibule 1 ks
Hrášek 130 g
Mléko polotučné 125 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sádlo škvařené 1 polévková lžíce
Slanina vepřová 2 polévková lžíce
Strouhanka 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Vepřová plec 500 g
Žemle tuková 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné maso rozkrájené na kostky dvakrát umeleme se žemlemi namočenými v mléce a vymačkanými. Přidáme slaninu rozkrájenou na drobno, okořeníme, osolíme a vmícháme rozšlehaná vejce. Směs řádně rozmícháme a pokud je třeba, přisypeme strouhanou housku. Necháme chvilku odstát.
  2. Poté vytvoříme stejně velké karbanátky a opečeme je po obou stranách na rozehřátém sádle. Opečené karbanátky uložíme někde na teple.
  3. V tuku, který zbyl po opékání, zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přisypeme mouku, osmahneme, zalijeme vývarem a rozmícháme do hladké omáčky. Poté do omáčky přidáme karbanátky a dusíme půl hodiny.
  4. Na samý závěr dušení přidáme do omáčky hrášek.
  5. Jako přílohy podáváme brambory a saláty.