Polévka z jogurtu se zelím a masem
Ingredience
Cibule |
60 g |
Jogurt bílý |
1 ks |
Mléko polotučné |
0.5 l |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Paprika mletá pálivá |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Slanina vepřová |
40 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Vepřové maso libové |
150 g |
Zelí kysané |
250 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na slanině zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme papriku, maso nakrájené na kostky a překrájené zelí. Osolíme, opepříme a udusíme téměř doměkka.
- Polévku zahustíme mlékem rozkvedlaným s moukou a povaříme. Nakonec přidáme jogurt rozmíchaný se žloutky a podle chuti přisolíme a opepříme.