Polévka z jogurtu se zelím a masem

Ingredience


Cibule 60 g
Jogurt bílý 1 ks
Mléko polotučné 0.5 l
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Paprika mletá pálivá 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Slanina vepřová 40 g
Sůl 1 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Vepřové maso libové 150 g
Zelí kysané 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na slanině zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme papriku, maso nakrájené na kostky a překrájené zelí. Osolíme, opepříme a udusíme téměř doměkka.
  2. Polévku zahustíme mlékem rozkvedlaným s moukou a povaříme. Nakonec přidáme jogurt rozmíchaný se žloutky a podle chuti přisolíme a opepříme.