Koláčky z překládaného těsta se škvarečky

Ingredience


Droždí 20 g
Mléko polotučné 2 polévková lžíce
Mouka polohrubá 500 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
Vepřové škvarky 250 g
Zakysaná smetana 0.125 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ze dvou lžic vlažného mléka a droždí připravíme kvásek. Vlijeme jej do mouky, přidáme sůl, pepř, vejce, smetanu a zaděláme husté těsto.
  2. Vykynuté těsto rozválíme, na polovinu placky rozprostřeme nasekané škvarky a druhou polovinu přes ni přehneme. Opakujeme ještě 2-3x. Těsto necháme odpočinout.
  3. Na vále vyválíme asi 1cm silný plát a vykrajujeme malé koláčky. Necháme je kynout asi 15 minut. Pečeme v horké troubě dorůžova.