Koláčky z překládaného těsta se škvarečky
Ingredience
Droždí |
20 g |
Mléko polotučné |
2 polévková lžíce |
Mouka polohrubá |
500 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřové škvarky |
250 g |
Zakysaná smetana |
0.125 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ze dvou lžic vlažného mléka a droždí připravíme kvásek. Vlijeme jej do mouky, přidáme sůl, pepř, vejce, smetanu a zaděláme husté těsto.
- Vykynuté těsto rozválíme, na polovinu placky rozprostřeme nasekané škvarky a druhou polovinu přes ni přehneme. Opakujeme ještě 2-3x. Těsto necháme odpočinout.
- Na vále vyválíme asi 1cm silný plát a vykrajujeme malé koláčky. Necháme je kynout asi 15 minut. Pečeme v horké troubě dorůžova.