Ledvinky dušené s vínem
Ingredience
Cibule |
60 g |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Hovězí vývar základní |
400 ml |
Máslo čerstvé |
50 g |
Petržel - nať |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Vepřové ledvinky |
400 g |
Víno bílé |
1 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ledvinky nejprve rozkrojíme naplocho, očistíme, omyjeme a z půlek krájíme asi 2mm silné plátky.
- Nakrájené ledvinky dáme do vařící vody a necháme přejít varem. Pak je ihned propláchneme studenou vodou.
- Na másle podusíme jemně nakrájenou cibuli, zalijeme vínem a přidáme spařené opláchnuté ledvinky. Necháme dusit.
- Jakmile jsou vydušené, zaprášíme moukou a osmahneme. Podlijeme, povaříme, ochutíme špetkou nasekané petrželky, lžičkou citronové šťávy a opět převaříme.
- Na závěr přidáme kousek másla a pokrm osolíme.