Ledvinky dušené s vínem

Ingredience


Cibule 60 g
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Hovězí vývar základní 400 ml
Máslo čerstvé 50 g
Petržel - nať 1 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Vepřové ledvinky 400 g
Víno bílé 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ledvinky nejprve rozkrojíme naplocho, očistíme, omyjeme a z půlek krájíme asi 2mm silné plátky.
  2. Nakrájené ledvinky dáme do vařící vody a necháme přejít varem. Pak je ihned propláchneme studenou vodou.
  3. Na másle podusíme jemně nakrájenou cibuli, zalijeme vínem a přidáme spařené opláchnuté ledvinky. Necháme dusit.
  4. Jakmile jsou vydušené, zaprášíme moukou a osmahneme. Podlijeme, povaříme, ochutíme špetkou nasekané petrželky, lžičkou citronové šťávy a opět převaříme.
  5. Na závěr přidáme kousek másla a pokrm osolíme.