Vejce Mimóza

Ingredience


Citrony 1 ks
Majolka 250 g
Petržel - nať 10 g
Rajčata 2 ks
Salát hlávkový 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 8 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vejce uvaříme natvrdo, vychladlá oloupeme a podélně rozkrojíme.
  2. Vyjmeme žloutky, polovinu jich nastrouháme a smícháme s hustou majonézou. Osolíme a přidáme citronovou šťávu.
  3. Směsí naplníme půlky bílků a náplní dolů je srovnáme na mísu vyloženou listy salátu. Pokapeme citronovou šťávou.
  4. Zbylé žloutky nastrouháme a posypeme jimi bílé půlky vajec. Zdobíme petrželkou a dílky rajčat.