Kuřecí rizoto s jablky

Kuřecí rizoto s jablky - obrázek

Ingredience


Cibule 1 ks
Cukr krupice 1 ks
Drůbeží maso vařené 500 g
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný 1 ks
Hřebíček 1 ks
Jablka 200 g
Rýže loupaná 200 g
Sůl 1 ks
Tuk rostlinný 2 polévková lžíce
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rýži trochu osolíme a dusíme v poměru 3-4 díly vody na 1 díl rýže.
  2. Vařené maso nakrájíme na kostičky, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, sterilovaný hrášek, na kousky nakrájená jablka, která jsme předtím trochu opekli s cukrem a hřebíčkem, a vše dobře promícháme s rýží. Zalijeme trochou vývaru a zapečeme. Nakonec pokapeme olejem.