Kuřecí rizoto s jablky
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
1 ks |
Drůbeží maso vařené |
500 g |
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
1 ks |
Hřebíček |
1 ks |
Jablka |
200 g |
Rýže loupaná |
200 g |
Sůl |
1 ks |
Tuk rostlinný |
2 polévková lžíce |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rýži trochu osolíme a dusíme v poměru 3-4 díly vody na 1 díl rýže.
- Vařené maso nakrájíme na kostičky, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, sterilovaný hrášek, na kousky nakrájená jablka, která jsme předtím trochu opekli s cukrem a hřebíčkem, a vše dobře promícháme s rýží. Zalijeme trochou vývaru a zapečeme. Nakonec pokapeme olejem.