Syrníky s mrkví
Ingredience
Máslo čerstvé |
30 g |
Mléko polotučné |
0.25 l |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g |
Mrkev kořen |
200 g |
Sůl |
1 špetka |
Tvaroh jemný |
400 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěnou a na nudličky nakrájenou mrkev podusíme v mléce a protřeme sítem.
- Tvaroh prolisujeme, přidáme vejce, 40g mouky, máslo a sůl. Smícháme s připravenou mrkví.
- Zbylou moukou posypeme vál a tvoříme asi 1cm silné placičky, které nožem ozdobně mřížkujeme.
- Opékáme po obou stranách na másle.