Italská omáčka z paprik
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Máslo čerstvé |
30 g |
Olej stolní |
3 polévková lžíce |
Paprikové lusky čerstvé |
8 ks |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Papriky opečeme, sloupneme, zbavíme semen a podélně nakrájíme na 4 řezy.
- Na oleji a másle zpěníme jemně nasekaný česnek, přidáme papriky, osolíme a podusíme je na mírném ohni bez podlévání.
- Potom přidáme rajčatový protlak. Nedusíme dlouho, papriky by ztratily svou pikantní chuť.
- Omáčku podáváme k vařenému masu.