Spaghetti al pomodoro

Spaghetti al pomodoro - obrázek

Ingredience


Bazalka 12 ks
Chilli paprička 1 ks
Mozzarella 200 g
Olej olivový 6 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 250 g
Šalotka 2 ks
Špagety, Makarony 400 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Špagety uvaříme dle návodu na obalu v dobře osolené vodě, scedíme a necháme okapat.
  2. U rajčat nakrojíme křížek, spaříme je horkou vodou, vykrojíme okolí stopky, oloupeme, zbavíme jader a dužinu nakrájíme na kostičky.Šalotku oloupeme a nakrájíme nadrobno, chilli papričky rozkrojíme,zbavíme jader, omyjeme a nakrájíme na nudličky.Vše promícháme, osolíme, opepříme a zalijeme olivovým olejem.
  3. Lístky bazalky opláchneme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Přidáme k nakrájeným rajčatům a promícháme. Mozzarellu nakrájíme na větší kostky ( asi 2 cm ).
  4. Okapané špagety dáme do hrnce, přidáme směs a spolu s mozzarellou asi 2-3 minuty ohříváme ( dokud se mozzarella nezačne tavit ).Dáme na talíře a můžeme podávat. (Rajčata použijeme zralá a masitá, lístky bazalky čerstvé.)