Francouzská zeleninová polévka s pestem
Ingredience
Bazalka |
15 g |
Brambory |
6 ks |
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Cuketa |
500 g |
Fazole bílé |
500 g |
Fazolové lusky zelené |
500 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
1 ks |
Sůl |
2 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
50 g |
Těstoviny Farfalle |
60 g |
Voda pitná |
3.5 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Přes noc namočíme fazole v hrnci, vodu slijeme a zalijeme fazole znovu vodou, aby byly ponořené.
- Přivedeme k varu a vaříme pod pokličkou 15 minut, do změknutí a poté slijeme.
- Na kousky nakrájíme zelené fazolky a povaříme 5 minut.
- Nakrájíme cibuli, tykev a cuketu nakrájíme na plátky 5mm silné. Na kostičky nakrájíme oloupané brambory. Rozpustíme v hrnci máslo, přidáme zeleninu a osmahneme fazole.
- Zalijeme studenou vodou a osolíme.
- Vaříme pod pokličkou hodinu. Přidáme farfalle a 15 minut povaříme.
- Připravíme pesto, rozmixujeme bazalku a česnek.
- Oloupaná rajčata nakrájíme na kousky. Do bazalky s česnekem vmícháme rajčata, rajčatový protlak a strouhaný sýr a za stálého míchání přiléváme olej.
- Do každé porce polévky přidáme lžíci pesta.