Francouzská zeleninová polévka s pestem

Ingredience


Bazalka 15 g
Brambory 6 ks
Česnek 4 stroužek
Cibule 1 ks
Cuketa 500 g
Fazole bílé 500 g
Fazolové lusky zelené 500 g
Olej olivový 3 polévková lžíce
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Rajčata 1 ks
Sůl 2 kávová lžička
Sýr Parmezán 50 g
Těstoviny Farfalle 60 g
Voda pitná 3.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Přes noc namočíme fazole v hrnci, vodu slijeme a zalijeme fazole znovu vodou, aby byly ponořené.
  2. Přivedeme k varu a vaříme pod pokličkou 15 minut, do změknutí a poté slijeme.
  3. Na kousky nakrájíme zelené fazolky a povaříme 5 minut.
  4. Nakrájíme cibuli, tykev a cuketu nakrájíme na plátky 5mm silné. Na kostičky nakrájíme oloupané brambory. Rozpustíme v hrnci máslo, přidáme zeleninu a osmahneme fazole.
  5. Zalijeme studenou vodou a osolíme.
  6. Vaříme pod pokličkou hodinu. Přidáme farfalle a 15 minut povaříme.
  7. Připravíme pesto, rozmixujeme bazalku a česnek.
  8. Oloupaná rajčata nakrájíme na kousky. Do bazalky s česnekem vmícháme rajčata, rajčatový protlak a strouhaný sýr a za stálého míchání přiléváme olej.
  9. Do každé porce polévky přidáme lžíci pesta.