Špagety s tuňákem a řeřichou
Ingredience
Balsamico ocet |
3 polévková lžíce |
Citronová kůra |
1 polévková lžíce |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Olivy černé |
115 g |
Řeřicha |
1 ks |
Špagety, Makarony |
500 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tuňák obecný |
500 g |
Voda pitná |
2 l |
Zázvor mletý |
2 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente, scedíme, necháme okapat a nasypeme do mísy.
- Přidáme tuňáka, stonky a listy řeřichy, olivy, najemno nastrouhanou citronovou kůru, nastrouhaný zázvor, ocet, olej a citronovou šťávu. Ochutíme a ihned podáváme.