Dušené jehněčí kolínko
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Jehněčí koleno |
1 kg |
Majoránka |
1 špetka |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Tymián sušený |
1 špetka |
Zelenina kořenová |
350 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z masa nejprve odstraníme přebytečný tuk a ochutíme ho solí, pepřem, tymiánem, majoránkou a česnekem. Na rozpáleném oleji ze všech stran opečeme, větší část vypečeného tuku z pánve odstraníme. Poté přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme doměkka. Občas přilijeme vývar.
- Omáčku dochutíme solí a pepřem, odstavíme, zašleháme máslo a ihned podáváme.
- Jako příloha jsou vhodné např. šťouchané brambory nebo kuskus.