Dušené jehněčí kolínko

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 2 ks
Jehněčí koleno 1 kg
Majoránka 1 špetka
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Tymián sušený 1 špetka
Zelenina kořenová 350 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z masa nejprve odstraníme přebytečný tuk a ochutíme ho solí, pepřem, tymiánem, majoránkou a česnekem. Na rozpáleném oleji ze všech stran opečeme, větší část vypečeného tuku z pánve odstraníme. Poté přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme doměkka. Občas přilijeme vývar.
  2. Omáčku dochutíme solí a pepřem, odstavíme, zašleháme máslo a ihned podáváme.
  3. Jako příloha jsou vhodné např. šťouchané brambory nebo kuskus.