Chřestová polévka s kraby

Ingredience


Chřest bílý 300 g
Krabí maso mražené 200 g
Mouka kukuřičná 1 polévková lžíce
Olej olivový 1 polévková lžíce
Omáčka rybí 2 polévková lžíce
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Šalotka 4 ks
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 250 ml
Vývar drůbeží 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Chřest omyjeme, přepůlíme, vložíme do vroucího vývaru, povaříme cca 5min a vyjmeme.
  2. Z krabů odstraníme střívko, omyjeme je a osušíme. Oloupanou šalotku nasekáme najemno.
  3. Ve woku rozpálíme olej a šalotku cca 2min orestujeme. Přidáme chřest a kraby. Zalijeme vývarem a vaříme cca 3min. Poté wok odstavíme a vmícháme kukuřičnou mouku dohladka rozmíchanou s vodou. Vrátíme zpět na sporák a vaříme do mírného zhoustnutí. Přidáme rybí omáčku, ochutíme solí a pepřem. Do polévky vlijeme rozšlehané vejce a důkladně rozmícháme.
  4. Polévku rozdělíme do misek, dozdobíme nasekanou pažitkou a podáváme.