Chřestová polévka s kraby
Ingredience
Chřest bílý |
300 g |
Krabí maso mražené |
200 g |
Mouka kukuřičná |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Omáčka rybí |
2 polévková lžíce |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šalotka |
4 ks |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
250 ml |
Vývar drůbeží |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Chřest omyjeme, přepůlíme, vložíme do vroucího vývaru, povaříme cca 5min a vyjmeme.
- Z krabů odstraníme střívko, omyjeme je a osušíme. Oloupanou šalotku nasekáme najemno.
- Ve woku rozpálíme olej a šalotku cca 2min orestujeme. Přidáme chřest a kraby. Zalijeme vývarem a vaříme cca 3min. Poté wok odstavíme a vmícháme kukuřičnou mouku dohladka rozmíchanou s vodou. Vrátíme zpět na sporák a vaříme do mírného zhoustnutí. Přidáme rybí omáčku, ochutíme solí a pepřem. Do polévky vlijeme rozšlehané vejce a důkladně rozmícháme.
- Polévku rozdělíme do misek, dozdobíme nasekanou pažitkou a podáváme.