Cukety smažené v těstíčku

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cuketa 800 g
Jogurt bílý 100 ml
Kmín římský 1 špetka
Koriandr čerstvý 0.5 ks
Olej arašídový (podzemnicový) 60 ml
Ořechy Kešu 125 g
Paprika červená 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 33% (šlehačka) 400 g
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 50 g
Vejce slepičí 1 ks
Zázvor mletý 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cukety nejprve omyjeme, osušíme a podélně nakrájíme na tenké plátky. Koriandr opláchneme, necháme okapat a nasekáme najemno.
  2. Na obalení smícháme mleté kešu oříšky, nastrouhaný parmazán a koriandr. V míse rozšleháme vejce, ochutíme solí a pepřem. Plátky cuket nejprve namočíme ve vejci a poté obalíme v připravené směsi a obal lehce přitiskneme. Poté je ozlatova osmažíme ve woku na rozpáleném oleji.
  3. Mezitím smícháme smetanu s jogurtem, přidáme prolisovaný česnek a papriku bez semínek nakrájenou na co nejmenší kostičky. Ochutíme solí, pepřem, mletým zázvorem a římským kmínem.
  4. Smažené cukety podáváme s omáčkou.