Cukety smažené v těstíčku
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cuketa |
800 g |
Jogurt bílý |
100 ml |
Kmín římský |
1 špetka |
Koriandr čerstvý |
0.5 ks |
Olej arašídový (podzemnicový) |
60 ml |
Ořechy Kešu |
125 g |
Paprika červená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 33% (šlehačka) |
400 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
50 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Zázvor mletý |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cukety nejprve omyjeme, osušíme a podélně nakrájíme na tenké plátky. Koriandr opláchneme, necháme okapat a nasekáme najemno.
- Na obalení smícháme mleté kešu oříšky, nastrouhaný parmazán a koriandr. V míse rozšleháme vejce, ochutíme solí a pepřem. Plátky cuket nejprve namočíme ve vejci a poté obalíme v připravené směsi a obal lehce přitiskneme. Poté je ozlatova osmažíme ve woku na rozpáleném oleji.
- Mezitím smícháme smetanu s jogurtem, přidáme prolisovaný česnek a papriku bez semínek nakrájenou na co nejmenší kostičky. Ochutíme solí, pepřem, mletým zázvorem a římským kmínem.
- Smažené cukety podáváme s omáčkou.