Kapr po židovsku

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule 200 g
Kapří jikry 1 polévková lžíce
Kapr obecný 1 kg
Nové koření celé 4 ks
Ocet kvasný lihový 1 polévková lžíce
Ocet vinný 1 polévková lžíce
Pepř černý celý 1 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve vaříme ve slané vodě a s trochou octa nakrájenou cibuli.
  2. Přidáme několik kuliček celého pepře, nového koření a bobkový list. Vložíme rybí jikry a na kousky nakrájeného kapra.
  3. Dále přidáme česnek a necháme vařit.
  4. Odstavíme a v neodklopeném hrnci necháme ještě asi 15-20 minut dojít.
  5. Rybí kousky dáme na mísu, vývar okyselíme vinným octem, případně bílým vínem a přecedíme. Nalijeme na rybí maso a dáme vychladnout.