Kapr po židovsku
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
200 g |
Kapří jikry |
1 polévková lžíce |
Kapr obecný |
1 kg |
Nové koření celé |
4 ks |
Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce |
Ocet vinný |
1 polévková lžíce |
Pepř černý celý |
1 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejprve vaříme ve slané vodě a s trochou octa nakrájenou cibuli.
- Přidáme několik kuliček celého pepře, nového koření a bobkový list. Vložíme rybí jikry a na kousky nakrájeného kapra.
- Dále přidáme česnek a necháme vařit.
- Odstavíme a v neodklopeném hrnci necháme ještě asi 15-20 minut dojít.
- Rybí kousky dáme na mísu, vývar okyselíme vinným octem, případně bílým vínem a přecedíme. Nalijeme na rybí maso a dáme vychladnout.