Smažené hříbky
Ingredience
Houby čerstvé |
500 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej stolní |
200 ml |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hříbky očistíme, malé ponecháme vcelku a větší nakrájíme na řízky.
- Houby osušíme, osolíme a obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance.
- Smažíme v dostatečném množství oleje a usmažené dáme na papírový ubrousek okapat. Potom houby přendáme na ohřátou mísu a pokapeme rozehřátým máslem. Zdobíme citronem a snítkou petrželky.