Hříbky na rožni
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Houby čerstvé |
16 ks |
Ocet vinný |
1 polévková lžíce |
Olej stolní |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
5 g |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté kloboučky hříbků osolíme, opepříme a pokapeme olejem. V míse je necháme několik hodin marinovat.
- Na rozpáleném roštu houby opečeme.
- V malém kastrolku rozpálíme lžíci oleje, přidáme nasekaný česnek a petrželku, odstavíme z ohně a přidáme lžíci octa.
- Hříbky srovnáme na míse a pokapeme je octem s česnekem.