Maňas
Ingredience
Brambory |
250 g |
Houby sušené |
1 hrst |
Ječné kroupy |
250 g |
Majoránka |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sádlo škvařené |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřové škvarky |
2 hrst |
Voda pitná |
1 l |
Vývar z hovězích kostí |
500 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Důkladně vypereme kroupy a uvaříme je do poloměkka.
- Oloupeme brambory a nakrájíme na kostičky.
- Sušené houby namočíme. Pak je dusíme na sádle a občas podléváme vodou, ve které jsme máčeli houby.
- Promícháme vařené kroupy, syrové brambory a udušené houby, osolíme, opepříme, přidáme majoránku, 2 hrsti škvarků a masový vývar.
- Ve vymaštěném pekáčku a v předehřáté troubě pečeme dočervena.