Maňas

Ingredience


Brambory 250 g
Houby sušené 1 hrst
Ječné kroupy 250 g
Majoránka 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Sádlo škvařené 100 g
Sůl 1 kávová lžička
Vepřové škvarky 2 hrst
Voda pitná 1 l
Vývar z hovězích kostí 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Důkladně vypereme kroupy a uvaříme je do poloměkka.
  2. Oloupeme brambory a nakrájíme na kostičky.
  3. Sušené houby namočíme. Pak je dusíme na sádle a občas podléváme vodou, ve které jsme máčeli houby.
  4. Promícháme vařené kroupy, syrové brambory a udušené houby, osolíme, opepříme, přidáme majoránku, 2 hrsti škvarků a masový vývar.
  5. Ve vymaštěném pekáčku a v předehřáté troubě pečeme dočervena.