Slávky na pivu a česneku
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Mušle slávky |
2 kg |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
100 ml |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Slávky důkladně omyjeme a použijeme pouze neotevřené. Alobal přeložíme napůl, do středu rozložíme slávky, rohy fólie ohneme nahoru a poté mušle zalijeme pivem. Rohy alobalu přeložíme přes střed a vytvoříme balíček.
- Grilujeme na venkovním grilu nad středně horkým uhlím 8-10min, dokud se skořápky neotevřou.
- Rozevřeme alobal, posypeme je najemno nasekaným česnekem a petrželkou a cca po 1minutě odstavíme.
- Ochutíme solí a pepřem a ihned podáváme. Použijeme pouze otevřené mušle.