Slávky na pivu a česneku

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Mušle slávky 2 kg
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 100 ml
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Slávky důkladně omyjeme a použijeme pouze neotevřené. Alobal přeložíme napůl, do středu rozložíme slávky, rohy fólie ohneme nahoru a poté mušle zalijeme pivem. Rohy alobalu přeložíme přes střed a vytvoříme balíček.
  2. Grilujeme na venkovním grilu nad středně horkým uhlím 8-10min, dokud se skořápky neotevřou.
  3. Rozevřeme alobal, posypeme je najemno nasekaným česnekem a petrželkou a cca po 1minutě odstavíme.
  4. Ochutíme solí a pepřem a ihned podáváme. Použijeme pouze otevřené mušle.