Kachna se sladkou pomerančovou omáčkou

Ingredience


Kachní prsa 4 ks
Med včelí 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pomeranče 2 ks
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z pomerančů vylisujeme šťávu. Na omáčku smícháme 2lžíce šťávy s medem. Zbytek šťávy nalijeme do mísy, vložíme naříznutá kachní prsa kůží nahoru, zakryjeme a necháme při pokojové teplotě marinovat 20min.
  2. Grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím nejprve 5min kůží dolů, poté otočíme a grilujeme dalších 8min pro střední propečení nebo 10min pro úplné propečení. Mezitím potíráme omáčkou. Hotové maso zakryjeme alobalem, necháme 5min odpočinout, poté šikmo nakrájíme na tenké plátky, ochutíme solí, pepřem a ihned podáváme.