Kachna se sladkou pomerančovou omáčkou
Ingredience
Kachní prsa |
4 ks |
Med včelí |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pomeranče |
2 ks |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z pomerančů vylisujeme šťávu. Na omáčku smícháme 2lžíce šťávy s medem. Zbytek šťávy nalijeme do mísy, vložíme naříznutá kachní prsa kůží nahoru, zakryjeme a necháme při pokojové teplotě marinovat 20min.
- Grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím nejprve 5min kůží dolů, poté otočíme a grilujeme dalších 8min pro střední propečení nebo 10min pro úplné propečení. Mezitím potíráme omáčkou. Hotové maso zakryjeme alobalem, necháme 5min odpočinout, poté šikmo nakrájíme na tenké plátky, ochutíme solí, pepřem a ihned podáváme.