Tvrarohový koláč

Ingredience


Cukr moučkový 140 g
Kypřicí prášek do pečiva 2 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 300 g
Tuk 1 kávová lžička
Tuk rostlinný 140 g
Vejce slepičí 2 ks
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Cukr moučkový 240 g
Mléko polotučné 750 ml
Pudinkový prášek - vanilkový 2 ks
Tvaroh jemný 1 kg
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těsto:
  2. Z tuku, cukru, vajec, mouky a prášku do pečiva vypracujeme hladké těsto. Odložíme do chladu asi na 20 minut.
  3. Těsto vyválíme v placku na pomoučeném vále a přendáme na předem vymazaný plech.
  4. Tvarohová náplň:
  5. Ušleháme 1 celé vejce se 2 žloutky, 200 g cukru a citronovou šťávou.
  6. Přidáme střídavě mléko s oběma vanilkovými pudinky a tvaroh.
  7. Hladký krém z tvarohu nalijeme na těsto a stěrkou pečlivě uhladíme.
  8. Koláč vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme asi 30 minut.
  9. Sníh:
  10. Mezitím si ušleháme ze zbylých bílků tuhý sníh, do kterého zamícháme cukr.
  11. Sníh ozdobně nastříkáme na zapečenou tvarohovou hmotu a ještě vložíme dopéct asi na 10 minut.
  12. Koláč necháme prochladnout, pocukrujeme a nakrájíme na řezy.
  13. Je velmi chutný.