Tvrarohový koláč
Ingredience
Cukr moučkový |
140 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
2 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
300 g |
Tuk |
1 kávová lžička |
Tuk rostlinný |
140 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
240 g |
Mléko polotučné |
750 ml |
Pudinkový prášek - vanilkový |
2 ks |
Tvaroh jemný |
1 kg |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 75 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Těsto:
- Z tuku, cukru, vajec, mouky a prášku do pečiva vypracujeme hladké těsto. Odložíme do chladu asi na 20 minut.
- Těsto vyválíme v placku na pomoučeném vále a přendáme na předem vymazaný plech.
-
- Tvarohová náplň:
- Ušleháme 1 celé vejce se 2 žloutky, 200 g cukru a citronovou šťávou.
- Přidáme střídavě mléko s oběma vanilkovými pudinky a tvaroh.
- Hladký krém z tvarohu nalijeme na těsto a stěrkou pečlivě uhladíme.
- Koláč vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme asi 30 minut.
-
- Sníh:
- Mezitím si ušleháme ze zbylých bílků tuhý sníh, do kterého zamícháme cukr.
- Sníh ozdobně nastříkáme na zapečenou tvarohovou hmotu a ještě vložíme dopéct asi na 10 minut.
-
- Koláč necháme prochladnout, pocukrujeme a nakrájíme na řezy.
- Je velmi chutný.