Pomeranče na orientální způsob
Ingredience
Cukr krupice |
200 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Pomeranče |
4 ks |
Víno portské |
1 dl |
Voda pitná |
750 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na 5 minut dáme vařit 3/4 l vody. Omyté pomeranče oloupeme a kůru nakrájíme na úzké proužky. Vložíme do vroucí vody a necháme povařit 8 minut. Pak vyndáme a necháme vychladnout.
- Dále sloupneme z pomerančů bílou kůrku a oddělené dílky vsypeme do vody, ve které jsme vařili kůru. Přidáme skleničku portského vína a za stálého míchání vaříme dalších 20 minut.
- Po vystydnutí vložíme pomeranče do pohárů a ozdobíme je kůrou.
- Podávají se studené k dezertnímu vínu nebo čaji.