Pomeranče na orientální způsob

Ingredience


Cukr krupice 200 g
Cukr vanilka 1 ks
Pomeranče 4 ks
Víno portské 1 dl
Voda pitná 750 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na 5 minut dáme vařit 3/4 l vody. Omyté pomeranče oloupeme a kůru nakrájíme na úzké proužky. Vložíme do vroucí vody a necháme povařit 8 minut. Pak vyndáme a necháme vychladnout.
  2. Dále sloupneme z pomerančů bílou kůrku a oddělené dílky vsypeme do vody, ve které jsme vařili kůru. Přidáme skleničku portského vína a za stálého míchání vaříme dalších 20 minut.
  3. Po vystydnutí vložíme pomeranče do pohárů a ozdobíme je kůrou.
  4. Podávají se studené k dezertnímu vínu nebo čaji.