Křehké řezy s revení
Ingredience
Citronová kůra |
1 špetka |
Cukr krupice |
150 g |
Máslo čerstvé |
220 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
220 g |
Reveň (Rebarbora) |
500 g |
Strouhanka |
50 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
5 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Zaděláme si těsto z hladké mouky, másla, žloutků, 5 lžic vody a najemno nastrouhané citronové kůry. Necháme je chvíli odpočinout.
- Těsto potom rozdělíme na 2 stejné díly. Jeden díl vyválíme a upravíme na suchý plech. Naklademe najemno nakrájenou reveň, kterou jsme nejdříve spařili vařící vodou.
- Posypeme cukrem a trouchou strouhanky.
- Vyválíme si druhý díl těsta a položíme na reveň. Kraje k sobě přimáčkneme.
- Pečeme v předehřáté mírné troubě asi 35-40 minut.