Křehké řezy s revení

Ingredience


Citronová kůra 1 špetka
Cukr krupice 150 g
Máslo čerstvé 220 g
Mouka pšeničná hladká T 650 220 g
Reveň (Rebarbora) 500 g
Strouhanka 50 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Voda pitná 5 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zaděláme si těsto z hladké mouky, másla, žloutků, 5 lžic vody a najemno nastrouhané citronové kůry. Necháme je chvíli odpočinout.
  2. Těsto potom rozdělíme na 2 stejné díly. Jeden díl vyválíme a upravíme na suchý plech. Naklademe najemno nakrájenou reveň, kterou jsme nejdříve spařili vařící vodou.
  3. Posypeme cukrem a trouchou strouhanky.
  4. Vyválíme si druhý díl těsta a položíme na reveň. Kraje k sobě přimáčkneme.
  5. Pečeme v předehřáté mírné troubě asi 35-40 minut.