Šípková omáčka
Ingredience
Bujón hovězí |
3 dl |
Citrony |
0.4 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Hřebíček |
2 ks |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 g |
Šípky sušené |
200 g |
Skořice celá |
1 ks |
Sůl |
0.3 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vsypeme prosátou mouku do větší části horkého másla a za stálého míchání lehce osmahneme. Zalijeme prochladlým vývarem a rozšleháme.
- Přidáme rozvařené šípky případně šípkovou zavařeninu, 2 kolečka citronu i s kůrou, 2 hřebíčky, kousek celé skořice a za občasného míchání necháme vařit 30 minut.
- Pak omáčku přecedíme, dle potřeby dochutíme cukrem a solí, opět krátce povaříme a nakonec přidáme pro zjemnění zbytek čerstvého tuhého másla.