Francouzská cibulová polévka

Ingredience


Chléb konzumní 12 krajíc
Cibule 3 ks
Hovězí vývar základní 2 l
Máslo čerstvé 60 g
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Olej stolní 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sherry brandy 3 polévková lžíce
Sůl 1 polévková lžíce
Sýr Čedar 200 g
Víno bílé 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozpustíme máslo ve větším hrnci, přidáme olej a dozlatova osmahneme nakrájenou cibuli.
  2. Osolíme, zasypeme moukou a 3 minuty za stálého míchání smažíme. Odstavíme a vmícháme horký vývar. Přidáme pepř a víno a vaříme 40 minut.
  3. Potřeme máslem z obou stran krajíčky chleba, rozložíme je na plech a pečeme 20 minut v troubě při 160 stupních dokřupava a dozlatova.
  4. Ochutíme polévku, přidáme brandy a nalijeme do misek.
  5. Do každé misky dáme dva krajíčky chleba a posypeme sýrem.