Francouzská cibulová polévka
Ingredience
Chléb konzumní |
12 krajíc |
Cibule |
3 ks |
Hovězí vývar základní |
2 l |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej stolní |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sherry brandy |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Sýr Čedar |
200 g |
Víno bílé |
125 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Rozpustíme máslo ve větším hrnci, přidáme olej a dozlatova osmahneme nakrájenou cibuli.
- Osolíme, zasypeme moukou a 3 minuty za stálého míchání smažíme. Odstavíme a vmícháme horký vývar. Přidáme pepř a víno a vaříme 40 minut.
- Potřeme máslem z obou stran krajíčky chleba, rozložíme je na plech a pečeme 20 minut v troubě při 160 stupních dokřupava a dozlatova.
- Ochutíme polévku, přidáme brandy a nalijeme do misek.
- Do každé misky dáme dva krajíčky chleba a posypeme sýrem.