Vepřové nožičky pečené s nádivkou

Ingredience


Cibule 1 ks
Pepř černý mletý 1 ks
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Slanina vepřová 2 polévková lžíce
Strouhanka 58 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Sůl 1 ks
Vepřové nožičky 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřové nožičky omyjeme, očistíme. V osolené vodě uvaříme a vykostíme. Rozkrájenou slaninu necháme zesklovatět na světlý odstín, přidáme na drobno rozkrájenou cibuli. Následně k cibuli přidáme nasekanou petržel, krátce osmahneme, směs zasypeme strouhanou houskou, zamícháme, zalijeme mastným vývarem s nožiček a povaříme. Nádivku odstavíme s ohně a do polo vychladlou okořeníme a vmícháme žloutky.
  2. Poloviny nožiček vyskládáme do vymaštěné zapékací mísy, naplníme je připravenou nádivkou, mírně podlijeme vývarem a pečeme dorůžova.
  3. Jako přílohu podáváme saláty.