Vepřové nožičky pečené s nádivkou
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 ks |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Slanina vepřová |
2 polévková lžíce |
Strouhanka |
58 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Sůl |
1 ks |
Vepřové nožičky |
4 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vepřové nožičky omyjeme, očistíme. V osolené vodě uvaříme a vykostíme. Rozkrájenou slaninu necháme zesklovatět na světlý odstín, přidáme na drobno rozkrájenou cibuli. Následně k cibuli přidáme nasekanou petržel, krátce osmahneme, směs zasypeme strouhanou houskou, zamícháme, zalijeme mastným vývarem s nožiček a povaříme. Nádivku odstavíme s ohně a do polo vychladlou okořeníme a vmícháme žloutky.
- Poloviny nožiček vyskládáme do vymaštěné zapékací mísy, naplníme je připravenou nádivkou, mírně podlijeme vývarem a pečeme dorůžova.
- Jako přílohu podáváme saláty.