Játrové knedlíky
Ingredience
Játra vepřová |
250 g |
Majoránka |
1 ks |
Mléko polotučné |
0.5 l |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 ks |
Sádlo škvařené |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 ks |
Vejce slepičí |
2 ks |
Žemle tuková |
8 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Den staré žemle rozkrájíme na plátky, zalijeme je vařícím mlékem, zatížíme pokličkou a necháme hodinu odstát. Následně k žemlím přidáme drobně nasekanou petrželovou nať osmahnutou na sádle. Přimícháme namletá játra, lžíci mouky, koření, sůl a vejce ušlehaná do pěny. Směs řádně rozmícháme a vytvoříme kulaté knedlíky.
- Vaříme je ve vroucí vodě cca 15 minut.
- Játrové knedlíky podáváme se zelím.