Játrové knedlíky

Ingredience


Játra vepřová 250 g
Majoránka 1 ks
Mléko polotučné 0.5 l
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Petržel - nať 1 ks
Sádlo škvařené 1 polévková lžíce
Sůl 1 ks
Vejce slepičí 2 ks
Žemle tuková 8 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Den staré žemle rozkrájíme na plátky, zalijeme je vařícím mlékem, zatížíme pokličkou a necháme hodinu odstát. Následně k žemlím přidáme drobně nasekanou petrželovou nať osmahnutou na sádle. Přimícháme namletá játra, lžíci mouky, koření, sůl a vejce ušlehaná do pěny. Směs řádně rozmícháme a vytvoříme kulaté knedlíky.
  2. Vaříme je ve vroucí vodě cca 15 minut.
  3. Játrové knedlíky podáváme se zelím.