Paštika z vepřového masa a husích jater
Ingredience
Anglická slanina |
20 dkg |
Játra husí |
250 g |
Paštikové koření |
1 špetka |
Rum |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vepřové maso libové |
250 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Játra a maso umeleme na velmi jemno.
- Přidáme rum, žloutky, sůl, okořeníme a důkladně promícháme. Formu vyložíme tenkými plátky slaniny, naplníme do tří čtvrtin masovou směsí a zakryjeme plátky slaniny.
- Zakryjeme a ve vodní lázni vaříme asi 90 minut. Necháme dobře ztuhnout.
- Vychladlou paštiku vyklopíme a nakrájíme na plátky.