Sendvič s vejci natvrdo
Ingredience
Avokádo |
1 ks |
Bazalka |
3 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Mozzarella |
120 g |
Olej olivový extra panenský |
150 ml |
Olej rostlinný |
100 ml |
Oříšky piniové |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata Cherry |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
3 polévková lžíce |
Tortilla |
4 plátek |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Bazalku a loupaný česnek dáme do mixéru, přidáme piniové oříšky, olivový olej, parmezán a připravíme si pesto. Osolíme, opepříme.
- Rajčata nakrájíme nadrobno, avokádo na kostičky a obojí smícháme se 2 lžícemi pesta.
- Uvaříme vejce natvrdo. Mozzarellu nakrájíme na plátky.
- Dvě tortilly potřeme zbylým pestem, obložíme sýrem a zbývající tortilly přimáčkneme. Postupně je smažíme na oleji z obou stran dozlatova, dokud se sýr nerozpustí.
- Před podáváním nakrájíme na díly a obložíme avokádovou směsí a ozdobíme vejci.