Sendvič s vejci natvrdo

Ingredience


Avokádo 1 ks
Bazalka 3 ks
Česnek 1 stroužek
Mozzarella 120 g
Olej olivový extra panenský 150 ml
Olej rostlinný 100 ml
Oříšky piniové 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata Cherry 100 g
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 3 polévková lžíce
Tortilla 4 plátek
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Bazalku a loupaný česnek dáme do mixéru, přidáme piniové oříšky, olivový olej, parmezán a připravíme si pesto. Osolíme, opepříme.
  2. Rajčata nakrájíme nadrobno, avokádo na kostičky a obojí smícháme se 2 lžícemi pesta.
  3. Uvaříme vejce natvrdo. Mozzarellu nakrájíme na plátky.
  4. Dvě tortilly potřeme zbylým pestem, obložíme sýrem a zbývající tortilly přimáčkneme. Postupně je smažíme na oleji z obou stran dozlatova, dokud se sýr nerozpustí.
  5. Před podáváním nakrájíme na díly a obložíme avokádovou směsí a ozdobíme vejci.