Polévka z mořských plodů

Ingredience


Anglická slanina 100 g
Brambory 500 g
Celer řapíkatý 157.5 g
Cibule 3 ks
Máslo čerstvé 255 g
Mléko polotučné 1 l
Mořské plody mix 1 kg
Mouka pšeničná hladká T 650 125 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 10 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vývar rybí 750 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na rozpuštěném másle osmažíme nakrájenou slaninu, cibuli a celer, dokud není vše měkké.
  2. Moukou zaprášíme a 2 minuty osmahneme, přidáme mléko, rybí vývar a nakrájené brambory. Pod pokličkou vaříme 10 minut. Přidáme korýše a povaříme 10 minut.
  3. Osolíme, opepříme a ozdobíme petrželkou.