Penne all´arrabbiata

Penne all´arrabbiata - obrázek

Ingredience


Chilli paprička 1 ks
Cukr krupice 2 dkg
Hrášek 300 g
Kapary sterilované 2 kávová lžička
Kečup 1 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Olivy černé 80 g
Petržel - nať 1 hrst
Protlak rajčatový 30 g
Sůl 20 g
Sýr Parmezán 40 g
Těstoviny Penne 400 g
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozmrazíme hrášek.Penne uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu. Asi 2 minuty před dovařením přidáme rozmrazený hrášek.
  2. Petrželku opláchneme, osušíme a najemno nakrájíme.
  3. Dále si připravíme omáčku - rozmixujeme rajčatový protlak,česnek,kapary,kečup a olivový olej na pyré.Osolíme a na dochucení přidáme špetku cukru.Chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme jader, najemno nakrájíme a přimícháme do pesta.
  4. Nastrouháme parmezán.Penne s hráškem scedíme a smícháme s pestem, olivami a nasekanou petrželkou.Na talíři posypeme parmezánem.