Penne all´arrabbiata
Ingredience
Chilli paprička |
1 ks |
Cukr krupice |
2 dkg |
Hrášek |
300 g |
Kapary sterilované |
2 kávová lžička |
Kečup |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Olivy černé |
80 g |
Petržel - nať |
1 hrst |
Protlak rajčatový |
30 g |
Sůl |
20 g |
Sýr Parmezán |
40 g |
Těstoviny Penne |
400 g |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rozmrazíme hrášek.Penne uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu. Asi 2 minuty před dovařením přidáme rozmrazený hrášek.
- Petrželku opláchneme, osušíme a najemno nakrájíme.
- Dále si připravíme omáčku - rozmixujeme rajčatový protlak,česnek,kapary,kečup a olivový olej na pyré.Osolíme a na dochucení přidáme špetku cukru.Chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme jader, najemno nakrájíme a přimícháme do pesta.
- Nastrouháme parmezán.Penne s hráškem scedíme a smícháme s pestem, olivami a nasekanou petrželkou.Na talíři posypeme parmezánem.