Těstovinová omeleta s rajčaty

Ingredience


Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Mléko polotučné 6 polévková lžíce
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 4 ks
Špagety, Makarony 200 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Ementál (Primátor) 200 g
Vejce slepičí 6 ks
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Špagety uvaříme dle návodu, slijeme a necháme důkladně okapat.
  2. Sýr nastrouháme nahrubo, vejce rozšleháme s mlékem a přidáme sůl a pepř. Rajčata nakrájíme na větší kostky a smícháme s nadrobno nasekanou pažitkou, osolíme a opepříme.
  3. Na každou omeletu rozehřejeme na pánvi 1 lžíci másla, vložíme čtvrtinu špaget a zalijeme čtvrtinou vaječné směsi, zasypeme čtvrtinou sýra a smažíme 5 minut při mírné teplotě. Usmažené omelety uchováme až do podávání v teple.
  4. Na všechny hotové omelety rozdělíme rajčatovou směs, srolujeme a hned podáváme.