Těstovinová omeleta s rajčaty
Ingredience
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
6 polévková lžíce |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
4 ks |
Špagety, Makarony |
200 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Ementál (Primátor) |
200 g |
Vejce slepičí |
6 ks |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Špagety uvaříme dle návodu, slijeme a necháme důkladně okapat.
- Sýr nastrouháme nahrubo, vejce rozšleháme s mlékem a přidáme sůl a pepř. Rajčata nakrájíme na větší kostky a smícháme s nadrobno nasekanou pažitkou, osolíme a opepříme.
- Na každou omeletu rozehřejeme na pánvi 1 lžíci másla, vložíme čtvrtinu špaget a zalijeme čtvrtinou vaječné směsi, zasypeme čtvrtinou sýra a smažíme 5 minut při mírné teplotě. Usmažené omelety uchováme až do podávání v teple.
- Na všechny hotové omelety rozdělíme rajčatovou směs, srolujeme a hned podáváme.