Bylinková roláda s restovanými čili papričkami

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Chilli paprička 2 ks
Máslo čerstvé 55 g
Mléko polotučné 250 ml
Mouka polohrubá 40 g
Olivy černé 40 g
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Sýr Ricotta 200 g
Vaječný žloutek slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Potřený papír na pečení dáme do chlebíčkové formy.
  2. Rozpustíme v hrnci máslo, vmícháme mouku a přidáme mléko. Přivedeme k varu za stálého míchání a když směs zhoustne, tak minutu povaříme.
  3. Odstavíme hrnec a do směsi přidáme žloutky, koření, pepř a sůl. Rozšleháme a nalijeme hmotu do formy.
  4. Pečeme 15 minut v předehřáté troubě na 220 stupňů, dokud nezezlátne a nevyskočí.Poté roládu vyklopíme, odstraníme pečící papír a necháme vychladnout.
  5. Sýr ricotta rozšleháme a rozdělíme na roládu, posypeme nasucho restovanými čili papričkami, bazalkou a olivami.
  6. Roládu svineme a podáváme.