Bylinková roláda s restovanými čili papričkami
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Chilli paprička |
2 ks |
Máslo čerstvé |
55 g |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka polohrubá |
40 g |
Olivy černé |
40 g |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Ricotta |
200 g |
Vaječný žloutek slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Potřený papír na pečení dáme do chlebíčkové formy.
- Rozpustíme v hrnci máslo, vmícháme mouku a přidáme mléko. Přivedeme k varu za stálého míchání a když směs zhoustne, tak minutu povaříme.
- Odstavíme hrnec a do směsi přidáme žloutky, koření, pepř a sůl. Rozšleháme a nalijeme hmotu do formy.
- Pečeme 15 minut v předehřáté troubě na 220 stupňů, dokud nezezlátne a nevyskočí.Poté roládu vyklopíme, odstraníme pečící papír a necháme vychladnout.
- Sýr ricotta rozšleháme a rozdělíme na roládu, posypeme nasucho restovanými čili papričkami, bazalkou a olivami.
- Roládu svineme a podáváme.