Rýže opékaná s kuřecím masem

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Cibulka jarní 8 ks
Cukr krupice 1 polévková lžíce
Kuřecí prsa 200 g
Okurka salátová 0.5 ks
Olej stolní 3 polévková lžíce
Omáčka rybí 3 polévková lžíce
Pepř bílý 1 špetka
Rajčata 5 ks
Rýže dušená 400 g
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, česnek nasekáme najemno, cibulky očistíme a nakrájíme na kolečka. Salátovou okurku nakrájíme na proužky a oloupaná rajčata nadrobno.
  2. Ve woku rozpálíme olej a doměkka orestujeme kuřecí maso. Poté je vyjmeme a uchováme teplé. Do woku nalijeme rozšlehaná vejce a necháme je srazit. Přidáme dušenou rýži, česnek a maso a promícháme. Na závěr přidáme rybí omáčku, bílý pepř a cukr.
  3. Pokrm rozdělíme do misek, doplníme okurkou, rajčaty a cibulí a podáváme.