Kuřecí prsa s meruňkovou omáčkou
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibulka jarní |
4 ks |
Citronová tráva |
1 ks |
Kuřecí prsa |
700 g |
Limetková šťáva |
2 polévková lžíce |
Marmeláda meruňková |
4 polévková lžíce |
Olej sezamový |
3 polévková lžíce |
Olej stolní |
3 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
6 polévková lžíce |
Pasta Sambal Oelek |
0.5 kávová lžička |
Šalotka |
1 ks |
Zázvor celý |
1 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí maso omyjeme a nakrájíme na kousky. Šalotku, česnek a zázvor oloupeme a nasekáme najemno. Poté smícháme polovinu zázvoru, česnek, šalotku, sezamový olej a polovinu sójové omáčky. Přidáme omytou a najemno nasekanou citronovou trávu, vložíme kuřecí maso, promícháme a necháme nejméně 3hodiny marinovat v lednici.
- Ve woku rozpálíme olej a orestujeme na něm za stálého míchání maso.Těsně před dokončením jej pokapeme marinádou smíchanou ze zbylého zázvoru, pasty sambal oelek, limetové šťávy a zbytku sójové omáčky.
- Na meruňkovou omáčku očistíme jarní cibulku, nakrájíme na kolečka a smícháme s meruňkovým džemem.
- Maso podáváme horké s meruňkovou omáčkou.