Vaječné omelety z Tater
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Mléko polotučné |
8 polévková lžíce |
Sádlo škvařené |
2 polévková lžíce |
Slanina vepřová |
160 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Eidam uzený 45% |
40 g |
Vejce slepičí |
8 ks |
Žampiony čerstvé |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Nakrájíme slaninu na kostičky a opečeme v rozehřátém tuku na pánvi. Očistíme žampiony, nakrájíme na plátky, cibuli nasekáme najemno a přidáme ke slanině. Vše zamícháme a osmažíme.
- Rozšleháme si vejce, osolíme a zalijeme připravenou směs. Usmažíme omeletu.
- Hotovou omeletu posypeme nastrouhaným sýrem.