Játra na slanině

Ingredience


Játra telecí 800 g
Kečup 1 polévková lžíce
Mouka polohrubá 1 polévková lžíce
Olej stolní 2 polévková lžíce
Paprika mletá pálivá 1 kávová lžička
Slanina vepřová 150 g
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Játra nakrájíme na plátky silné asi 1,5 cm. Ze slaniny odkrojíme čtyři tenké plátky a zbytek nakrájíme na kostičky.
  2. Na pánvi rozehřejeme olej a necháme na něm rozškvařit kostičky slaniny. Přidáme játra a po obou stranách je zprudka opečeme. Vyjmeme, pánev očistíme dosucha a opečeme na ní plátky slaniny.
  3. Výpek z jater zaprášíme moukou, krátce orestujeme, přidáme kečup, pálivou papriku, zamícháme, podlijeme půl litrem vody a povaříme asi 7 minut. Ke konci osolíme, přidáme játra a necháme prohřát.