Řecký jehněčí kebab

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 125 ml
Citrony 1 ks
Jehněčí kýta 1.5 kg
Olej olivový 125 ml
Oregano sušené 2 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Promícháme olej, nakrájenou cibuli, citronovou šťávu, česnek a sušené bylinky.
  2. Na kostky 4 cm nakrájíme jehněčí maso a dáme do plastové misky.
  3. Přelijeme marinádou, přidáme bobkový list, misku zakryjeme a dáme do lednice. Necháme přes noc marinovat.
  4. Kostky masa napícháme na špízové jehly.
  5. Na rozpáleném dřevěném uhlí grilujeme a potíráme marinádou. 10 minut grilujeme, dokud není maso hotové.
  6. Osolíme, opepříme a s plátkem citronou podáváme.
  7. K pokrmu doporučujeme pita chléb.