Řecký jehněčí kebab
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
125 ml |
Citrony |
1 ks |
Jehněčí kýta |
1.5 kg |
Olej olivový |
125 ml |
Oregano sušené |
2 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Promícháme olej, nakrájenou cibuli, citronovou šťávu, česnek a sušené bylinky.
- Na kostky 4 cm nakrájíme jehněčí maso a dáme do plastové misky.
- Přelijeme marinádou, přidáme bobkový list, misku zakryjeme a dáme do lednice. Necháme přes noc marinovat.
- Kostky masa napícháme na špízové jehly.
- Na rozpáleném dřevěném uhlí grilujeme a potíráme marinádou. 10 minut grilujeme, dokud není maso hotové.
- Osolíme, opepříme a s plátkem citronou podáváme.
- K pokrmu doporučujeme pita chléb.