Garnáti se špenátem

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Citrony 1 ks
Garnát obecný 485 g
Olej olivový 100 ml
Paprikové lusky čerstvé 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 2 ks
Špenát listový čerstvý 150 g
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. 2 lžíce olivového oleje rozpálíme v hrnci a nakrájenou cibuli osmahneme dozlatova.
  2. Přidáme nakrájenou kapii na kostičky, česnek a rajčata a 7 minut smažíme.
  3. Přidáme špenát, přilijeme bílé víno, citronovou šťávu a okořeníme.
  4. 10 minut vaříme pod pokličkou, dokud špenát nezměkne.
  5. Odstavíme hrnec, zamícháme zeleninu a udržujeme teplou.
  6. Do větší pánve nalijeme zbytek oleje a smažíme 3 minuty garnáty.
  7. Garnáty - krevety přimícháme do špenátu a přesypeme do servírovací mísy ozdobené plátky citronu.
  8. Ihned podáváme.