Garnáti se špenátem
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Citrony |
1 ks |
Garnát obecný |
485 g |
Olej olivový |
100 ml |
Paprikové lusky čerstvé |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
2 ks |
Špenát listový čerstvý |
150 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- 2 lžíce olivového oleje rozpálíme v hrnci a nakrájenou cibuli osmahneme dozlatova.
- Přidáme nakrájenou kapii na kostičky, česnek a rajčata a 7 minut smažíme.
- Přidáme špenát, přilijeme bílé víno, citronovou šťávu a okořeníme.
- 10 minut vaříme pod pokličkou, dokud špenát nezměkne.
- Odstavíme hrnec, zamícháme zeleninu a udržujeme teplou.
- Do větší pánve nalijeme zbytek oleje a smažíme 3 minuty garnáty.
- Garnáty - krevety přimícháme do špenátu a přesypeme do servírovací mísy ozdobené plátky citronu.
- Ihned podáváme.