Lívance z tykve, brambor a rozmarýnu
Ingredience
Brambory |
225 g |
Brambory sladké (Batáty) |
225 g |
Česnek |
1 stroužek |
Mléko polotučné |
100 ml |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička |
Smetana 12% (konzumní) |
125 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
65 g |
Tykev |
310 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Na 220 stupňů rozehřejeme troubu.
- Do zapékací mísy dáme nakrájenou tykev, brambory, sladké brambory, olej, sůl a polovinu rozmarýnu.
- Zamícháme a 20 minut pečeme do změknutí.
- Formu na 12 lívanců vyložíme pečícím papírem (nebo vymažeme máslem).
- Smícháme v misce vejce, mléko, smetanu, sýr, česnek, sůl, zbytek rozmarýnu a směs z brambor, tykve a sladkých brambor.
- Nalijeme do formy na lívance a při 180 stupních pečeme 35 minut.