Lívance z tykve, brambor a rozmarýnu

Ingredience


Brambory 225 g
Brambory sladké (Batáty) 225 g
Česnek 1 stroužek
Mléko polotučné 100 ml
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rozmarýn čerstvý 1 kávová lžička
Smetana 12% (konzumní) 125 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Parmezán 65 g
Tykev 310 g
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na 220 stupňů rozehřejeme troubu.
  2. Do zapékací mísy dáme nakrájenou tykev, brambory, sladké brambory, olej, sůl a polovinu rozmarýnu.
  3. Zamícháme a 20 minut pečeme do změknutí.
  4. Formu na 12 lívanců vyložíme pečícím papírem (nebo vymažeme máslem).
  5. Smícháme v misce vejce, mléko, smetanu, sýr, česnek, sůl, zbytek rozmarýnu a směs z brambor, tykve a sladkých brambor.
  6. Nalijeme do formy na lívance a při 180 stupních pečeme 35 minut.